Gevulde courgettes met tonijn

Voor 4 personen

Nodig:

4 middelgrote courgettes
200 g tonijn in olie
200 g versgemalen Parmezaanse kaas
3 eieren
2 el kappertjes
4 ansjovisfilets, fijngehakt
peterselie
paneermeel
zeezout en versgemalen peper
nootmuskaat
olijfolie


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° C.
Laat de courgettes ca. 5 minuten koken, zodat ze ongeveer halfgaar zijn. Giet af en laat ze afkoelen.
Neem een schotel en doe er de uitgelekte tonijn, kaas, een ei, de fijngesneden peterselie en een lepeltje ansjovispasta in. Werk dit alles met een vork door elkaar, tot je een gladde massa krijgt (als het te slap is, kun je nog wat kaas toevoegen). Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en haal het vruchtvlees er uit met een lepeltje. Voeg dit samen met de kappertjes bij het tonijn-ei mengsel, roer alles goed en vul de halve courgettes met dit mengsel.
Bestrooi met paneermeel, wat boter en olijfolie. Leg dit nu in een ingeboterde vuurvaste schotel in een oven van 180° C gedurende 15-20 minuten.

Bereidingstijd: 20-25 minuten
Oventijd: 15-20 minuten