Aardbeien tiramisu



Nodig:

2.5 dl slagroom
50 g poedersuiker
2.5 dl mascarpone
4 el aardbeienjam
500 g aardbeien
100 g lange vingers
2 el sinaasappellikeur
1 pak cantuccini (koekjes, 100 gram, Sapori)
poedersuiker uit strooibus

lage schaal ca. 24 x 24 cm


Bereiding:

In kom slagroom met suiker stijf kloppen en mascarpone er door mengen. Aardbeienjam losroeren en door roommengsel scheppen (niet gladroeren). Aardbeien wassen, schoonmaken en helft van de aardbeien in plakjes snijden. Andere helft halveren. Lange vingers op bodem van schaal leggen en licht besprenkelen met likeur. 1/3 deel van roommengsel erover verdelen. Aardbeienplakjes erover verdelen en helft van achtergebleven roommengsel erover verdelen. Cantuccini grof erboven verkruimelen. Rest van de room op de koekjes scheppen. Garneren met halve aardbeien en bestrooien met poedersuiker. Tot gebruik in de koelkast zetten.

Bereidingstijd: 35 minuten.
Koeltijd: minstens 1 uur.

Bron: aardbeien.info